Äventyraren Aron Andersson hoppade fallskärm med K 3

Aron Andersson, professionell äventyrare och inspiratör hoppade idag fallskärm tillsammans med Livregementets Husarer – K 3 i Karlsborg.

Äventyraren Aron Andersson fick möjlighet att hoppa fallskärm med K 3. Foto: Fredrik Stéen/Försvarsmakten
Äventyraren Aron Andersson fick möjlighet att hoppa fallskärm med K 3. Foto: Fredrik Stéen/Försvarsmakten

Redan från barnsben har Aron gillat att utmana gränserna. Att upptäcka nya saker har genom livet varit en röd tråd för honom och under sin äventyrskarriär har Aron bland annat bestigit Kilimanjaro och Kebnekaise, genomfört en Svenska klassiker, kört Stockholm maraton och armcyklat 120 mil till Paris.

En dröm sedan länge har för Aron varit att hoppa fallskärm, något som han vid åtta års ålder inte ens kunde drömma om när han blev diagnostiserad med cancer. Under våren 2018 åkte han till Dubai för att gå en kurs i fallskärmshoppning. Med sig hem ifrån Dubai hade han ett certifikat och ett trettiotal fallskärmshopp i bagaget.

— Att våga följa sin dröm är viktigt och att arbeta ut efter sina egna förutsättningar och göra det bästa av de man har. Jag hade aldrig kunnat tro att jag idag skulle vara här tillsammans med två av Sveriges mest utbildade militära fallskärmshoppare och snart vara påväg att själv hoppa ut ur en C-130 Hercules, sa Aron strax innan det var dags att rulla ut mot flygplanet.

Precis innan landning på Flugebyn utanför Karlsborg hördes ett glädjerop från skyn innan fötterna nuddade gräset. Väl nere på marken fylld med adrenalin var den en lycklig Aron som rullade in till uppsamlingsplatsen.

Arons kalender är sällan tom och på frågan om vad som ligger härnäst framför honom så berättar han om nästa äventyr.

— Helgen efter midsommar kommer jag cykla genom hela Sverige. Resan börjar vid Treriksröset i norr och slutar i Smygehuk i söder, berättar Aron Andersson.