Veteraner samlades i Karlsborg

För andra året i rad bjöd Livregementets husarer in sina veteraner till en träff under nationaldagsfirandet i Karlsborg.

Tor Cavalli Björman tar emot diplom för förtjänstmedlaj i guld av regementschef Dag Lidén.
Tor Cavalli-Björkman medaljeras. Foto: Elin Antonsson/Försvarsmakten
Veteraner och anhöriga sitter till bords för fika.
Cirka 250 veteraner och anhöriga besökte träffen. Foto: Elin Antonsson/Försvarsmakten
Regementschef Dag Lidén tillsammans med arrangörerna kapten Camilla Eklind och HR-specialist Jenny Toftén.
Regementschef Dag Lidén tillsammans med arrangörerna kapten Camilla Eklind och HR-specialist Jenny Toftén. Foto: Elin Antonsson/Försvarsmakten

– Det här är ett sätt för regementet och Försvarsmakten att uppmärksamma er för det ni har gjort för Sverige men det är också ett sätt att uppmärksamma er familj – era hjältar på hemmaplan som gjort detta möjligt, sa regementschef Dag Lidén till de samlade veteranerna.

Bland de cirka 250 deltagarna fanns Elisabet och Stefan Andersson som träffades när de gjorde FN-tjänst i Libanon.

– Det är jätteviktigt att få träffa andra som varit på utlandstjänst. Det finns en särskild kamratskap mellan veteraner som jag tror att andra kan ha svårt att sätta sig in i. Det var en rolig tid och här kan man prata minnen med andra som varit med om liknande saker, sa Elisabet Andersson.

Under träffen passade regementschefen även på att dela ut en medalj till en av veteranerna. Tor Cavalli-Björkman tilldelades regementets förtjänstmedalj i guld för sitt arbete med regementets utveckling av personell recovery inom Försvarsmaktens Överlevnadsskola, FÖS.

– ­Tack så mycket! Men ett ännu större tack måste riktas mot mina kollegor på FÖS. Det här är ett teamwork och de förtjänar en ännu större applåd, sa Tor Cavalli-Björkman efteråt.