Här beskriver vi hur det är att vara värnpliktig vid Upplands flygflottilj F16, hur din vardag kommer att se ut och vilka tjänster vi erbjuder. Vi ser gärna att våra värnpliktiga stannar kvar hos oss därför kan du även läsa om vilka karriärmöjligheter du har efter avslutad utbildning. Har du frågor efter att du läst informationen får du gärna kontakta oss.

Din vardag som värnpliktig kommer att formas av ett tydligt schema med tydliga uppgifter. Vissa perioder kommer du att bo inne på garnisonen, andra perioder ute på övningsfält och ibland ute i skogen.

När du bor inne på garnisonen bor du på något som kallas kasern, där bor du tillsammans med de andra i din pluton i logement eller sovsalar. Även om det i början kan kännas ovant att bo med upp till nio andra personer i samma rum, brukar de flesta uppskatta det när de vant sig. Många får vänner för livet under värnplikten.

Våra utbildningsstarter

Här börjar din väg till en militär karriär. Du hittar all information om våra utbildningsstarter Följ här så hittar du all information du behöver om våra utbildningsstarter.

Fakta Upplands flygflottilj - F 16
  • Förkortning: F 16
  • Ort: Uppsala
  • Personal: 750
Så har vi räknat