Ansökan är just nu stängd. Håll utkik efter vårens Prao hos oss på Upplands flygflottilj F 16 i Uppsala.

För att kunna delta på Prao vid F 16 krävs att du går i åttonde eller nionde klass samt har svenskt medborgarskap och personnummer (dubbla medborgarskap accepteras). En Prao-vecka innehåller en del fysisk aktivitet såsom simning och Försvarsmaktens grundläggande fysiska test. Det är därför viktigt att du som ansöker har en grundläggande rörelsevana.

Du som deltagare får genomföra aktiviteter som är typiska för Försvarsmakten i syfte att få en djupare förståelse för vår verksamhet. Veckan innehåller bland annat studiebesök vid olika enheter på F 16, träning och friluftsaktiviteter. Verksamheten är både praktisk och teoretisk samt genomförs inomhus såväl som utomhus.

Du som deltagare kommer från måndag till fredag att bo, äta och sova på Uppsala garnison tillsammans med de andra deltagarna. F 16 tillhandahåller utrustning så som kängor, uniform och ryggsäck. Mat och boende bekostas av F 16 men resan till och från garnisonen bekostas av eleverna själva. Det är viktigt att du som ansöker har en giltig ID-handling med fotografi för att kunna passera genom vakten till garnisonen. Ytterligare information kommer i samband med antagningsbesked.

Ansökan är just nu stängd. Håll koll här på Forsvarsmakten.se eller på våra sociala medier för att se när vi öppnar ansökan till vårens Praovecka. Vi tar inte emot Praoelever utöver de veckor vi publicerar här på hemsidan.

Fakta Upplands flygflottilj - F 16
  • Förkortning: F 16
  • Ort: Uppsala
  • Personal: 750
Så har vi räknat