Flygplatsen i Timbuktu attackerad

Under tisdagen utsattes flygplatsen i Timbuktu för en granatattack. Alla i den svenska styrkan är inräknade och oskadda.

Mali 08 är beredda att försvara campen. Foto: Viktoria Maaherra/Försvarsmakten
Mali 08 är beredda att försvara campen. Foto: Viktoria Maaherra/Försvarsmakten

Under förmiddagen gick larmet om indirekt eld på svenska Camp Nobel i Timbuktu, fyra granater slog ned vid flygplatsen omkring en kilometer från campen. Flygplatsen och personalen där utsattes även för finkalibrig eld och fick söka skydd. Alla ur Mali 07 och Mali 08 är inräknade och oskadda.

— För att vara så tidigt in i missionen som vi är, agerade vi bra. Vi utvärderar oss löpande i syfte att bli bättre men jag är riktigt nöjd med kontigenten, säger Adam Camèl, kontingentchef för Mali 08.