Mattias Hanson ny chef Ledningsregementet

Under högtidliga former tog överste Mattias Hanson fanan ur överste Mikael Åkerströms hand och därmed även över som regementschef för Ledningsregementet.
- Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag tar mig an uppgiften att leda förbandet och garnisonen, säger överste Hanson.

20160115 Enköping LedR
Mattias Hansson, chef för säkerhetskontoret på Must, Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, blir ny chef på Ledningsregementet
20160115 Enköping LedR
Mattias Hansson, chef för säkerhetskontoret på Must, Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, blir ny chef på Ledningsregementet
Överste Mattias Hanson tar över som chef för Ledningsregementet. Foto: Niklas Ehlén/Försvarsmakten

Foto: Niklas Ehlén/Försvarsmakten

Överste Mattias Hanson är utbildad teknisk officer ledning/samband. Han gjorde sin värnplikt på A4 i Östersund och han anställdes efter sin officersutbildning på K3 i Karlsborg. Mattias Hansson har bakgrund även på Ledningsregementet där han fungerat bland annat som bataljonchef.  2007 lämnade förbandet för Högkvarteret och han kommer senast från en tjänst som chef för säkerhetskontoret på militära underrättelsetjänsten, MUST.

Överste Hansons bakgrund från såväl Ledningsregementet och MUST är en tillgång för rollen som regementschef.

- Med din bakgrund och kunnande är du helt rätt person för jobbet, sade ledningssystemchef brigadgeneral Lena Hallin vid chefsbytet.

I sitt tal till personalen betonade överste Hanson att Ledningsregementet är ett eftertraktat förband och att efterfrågan kommer att öka. Klimatförändringar, förändrat omvärldsläge och andra typer av krigsföring ställer nya och högre krav på förbandet.

- För mig är Ledningsregementet ett framtidsförband med många av de förmågor som krävs i framtiden, dels för att vara en viktig del av Försvarsmaktens försvarsförmåga men också ett stöd till samhället, sade han.

Han uppmanade även personalen att känna stolthet över sin arbetsplats.

- Jag vill att ni ska känna stolthet över att arbeta här, för jag är stolt över förbandet, sade han.