Minnet av finska vinterkrigets slut högtidlighölls i Stockholm

Kronprinsessan Victoria och prins Carl-Philip deltog tillsammans med Finlands president Sauli Niinistö och försvarsminister Peter Hultqvist vid en ceremoni som genomfördes måndag den 13 mars vid Finlandsmonumentet i Stockholm för att hedra de svenska frivilliga som deltog i vinterkriget och fortsättningskriget. Totalt deltog över 8 000 svenska frivilliga i vinterkriget och cirka 1 700 i fortsättningskriget.

Ceremoni vid Finlandsmonumentet på minnesdagen för finska vinterkrigets slut.
Ceremoni vid Finlandsmonumentet på minnesdagen för finska vinterkrigets slut.
Minnesstunden hölls vid Finlandsmonumentet på Gärdet i Stockholm. Foto: Mårten Granberg/Försvarsmakten
Ceremoni vid Finlandsmonumentet på minnesdagen för finska vinterkrigets slut. Från vänster: prins Carl-Philip, kronprinsessan Victoria, ambassadör Matti Anttonen, president Sauli Niinistö, general Dennis Gyllensporre.
Från vänster: prins Carl-Philip, kronprinsessan Victoria, ambassadör Matti Anttonen, president Sauli Niinistö och general Dennis Gyllensporre. Foto: Mårten Granberg/Försvarsmakten
Ceremoni vid Finlandsmonumentet på minnesdagen för finska vinterkrigets slut.
Hedersvakt från Livgardet vid Finlandsmonumentet. Foto: Mårten Granberg/Försvarsmakten

Deltagare vid ceremonin var svenska frivilliga som tjänstgjorde i krigen, anhöriga, representanter för Svenska Finlandsfrivilligas Minnesförening och från Försvarsmakten deltog Arméns musikkår, hedersvakt från Livgardet, general Dennis Gyllensporre, amiral Jan Thörnqvist, chefen för Försvarsmaktens veteranenhet, överste Torbjörn Larsson, med fler.

En stor allmänhet hade anslutit till minnestunden som innehöll tal, kransnedläggning och som avslutades med Sveriges och Finlands nationalsånger.