Den första tiden av din värnplikt, GSU-skedet som pågår under cirka åtta veckor, kommer du att spendera vid Villingsbergs övnings- och skjutfält. Området är beläget cirka tio kilometer öster om Karlskoga och 34 kilometer väster om Örebro. Området är under stark utveckling och på den här sidan kan du läsa några av sakerna som finns på området och hur du kan ta dig till närmaste centralort.

Hur kan man ta sig till och från Villingsberg?
Du tar dig till hållplats Villingsberg med buss 500 från Karlskoga och Örebro. Busstransporterna är täta och går en gång i halvtimmen fram till klockan 21.30. Från hållplats Villingsberg har du en promenad på cirka 1,2 kilometer till övningsfältet. För dig med egen bil finns möjlighet att parkera på anvisade platser.

Soldathem
Den första tiden är intensiv och en stor del av tiden upptas av värnpliktsutbildningen. Soldathemmet är den naturliga samlingsplatsen när ni inte är i fält eller övar. Den finns i anslutning till restaurangen och här har du möjlighet att umgås, spela tv-spel eller att se på tv. Det finns även sällskapsspel att fördriva tiden med.

Restaurangen
I restaurangen serveras frukost, lunch, middag och kvällsmål. I restaurangen finns möjlighet att köpa drick, godis och energidrycker under ordinarie öppettider.

Träningsmöjligheter på området
På Villingsberg finns fina träningsmöjligheter i en fin miljö. För dig som gillar löpning eller vandring finns ett terrängspår. Välj mellan 8,6,5,3-kilometersslingan. Under hösten färdigställs ett utegym med fina möjligheter att träna både styrka och kondition. Det finns också en bastu på området som kan nyttjas när den inte är bokad.

Finns WiFi?
WiFi finns på området och kan användas på lediga stunder. Du kommer att få mer information om hur det fungerar av dina befäl när du startar din utbildning
 
Hur kommer ni att sova?
På Villingsberg sover ni två i varje logement, (rum). Varje kasern har cirka 50 platser.


Bergslagens artilleriregemente - A 9
Fakta Bergslagens artilleriregemente - A 9
  • Förkortning: A 9
  • Ort: Kristinehamn
  • Personal: 80