Förutsättningarna klara inför avgörandet

nordiska mästerskapet i militär 5-kamp

Dag två i det nordiska mästerskapet i militär 5-kamp innebar hindersimning och handgranatkastning; fysisk och mental styrka. Jenny Lindkvist i det svenska laget har precis tävlat klart för dagen och är väldigt nöjd med sitt resultat för både mästerskapet så här långt, och för den nyss avslutade handgranatkastning.

Fokus under handgranatskastningen Foto: Kalle Bendroth
Hindersimning under Nordiska mästerskapen Foto: Janne Bohman

 - Jag gjorde personbästa i går på hinderbanan och nu gjorde jag även personbästa på längdkastningen, så allt går jättebra, säger hon.

Jenny började sin bana inom den militära 5-kampen 2011, och hoppas fortsätta att utvecklas, och sätta nya personliga rekord. En stor anledning till att det gått så bra menar hon, är den mentala träningen.

 - Jag var med i en studie för mental träning där jag lärde mig jättemycket, och det har verkligen höjt mig. Särskilt i handgranatkastningen är det viktigt att vara i mental balans, det blir en helt annan sak att kasta på tävlingen jämfört med när man tränar hemma. Men med rätt träning har den här grenen, som tidigare var min svagaste gren, nu blivit min starkaste, säger Jenny Lindkvist. 

Förutom goda egna förberedelser så är hon väldigt nöjd med det sättet som mästerskapet arrangerats.

 - Och det stödet som vi fick under hinderbanan igår (onsdagen) här på hemmaplan är något som jag tror att jag alltid kommer minnas, säger Jenny.

Hon tycker att det svenska laget hittills har presterat bra, trots att några av deltagarna dragits med gamla skador. Alla har gjort sitt bästa utifrån sina förutsättningar.

 - De flesta har legat på gränsen till sin maxkapacitet, vilket såklart är jättebra, säger Jenny Lindkvist.

5-kampens avslutande och avgörande dag, fredagen, består av terränglöpning. Deltagarna kommer då att starta utifrån de resultat de gjort i tävlingens fyra tidigare grenar. Först i mål, vinner hela mästerskapet.

Jenny Lindkvist ser nu fram emot den avslutande löpningen,

 - Det har känts jättebra hittills och jag har samma känsla med mig inför morgondagen. Utifrån var jag ligger just nu i den sammanlagda tabellen, så hoppas jag kunna knipa tredjeplatsen.