Hemvärnets stridsskola utbildar hemvärnets chefer i strid och ledarskap. Vi utvecklar taktik, metodik och stridsteknik för hemvärnsförbanden. Dessutom ansvarar skolan för utveckling av ny utrustning, nya utbildningsmetoder, kvalitetsuppföljning av rekrytering och all utbildning riktad mot hemvärnsförband.

Notiser Från Hemvärnets stridsskola

Ledarskapskurser för 2023
14 november202211:07
Foto: Johanna Granander/Försvarsmakten

Nu är datumen för HvSS ledarskapskurser 2023 släppta!

Är du intresserad av att utvecklas som ledare? Läs mer om våra kurser Utveckling grupp ledare (UGL), Utvecklande Ledarskap (UL), Indirekt Ledarskap (IL) och Ledarskap och Självkännedom (LoS).

Du hittar beskrivning av samtliga kurser och datum för genomförande samt sista ansökningsdag i HvSS kurskatalog och kursutbud. Se samtliga kursrelaterade dokument här.

Ansökan sker via din utbildningsgrupp.

Kursutbudet för 2023 finns nu tillgängligt
11 oktober202210:38
Foto: Johanna Granander/Försvarsmakten

Nu finns äntligen kursutbudet för 2023 tillgängligt!

I kursutbudet hittar du bland annat datum för genomförande, datum för sista ansökningsdag samt samtliga kurskoder. Observera att ändringar kan göras löpande. Håll därför utkik efter senaste versionen.

Du hittar samtliga kursrelaterade dokument under Dokument längst ned till höger på sidan Kurs på HvSS.

I full fart inför Ungdomstävlingen
17 augusti202217:48

Tälten står redo nedanför Hemvärnets stridsskolas huvudbyggnad. Snart är vi äntligen redo att återigen få välkomna över 200 tävlingssugna ungdomar till HvSS! Tävlingen är Försvarsmaktens största återkommande tävling för ungdomar.

Foto: Johanna Granander/Försvarsmakten

Rikshemvärnschefens ungdomstävling 2022 äger rum 19-21 augusti och i år har vi glädjen att välkomna deltagare från Sverige, Norge, Estland, Lettland och Litauen. Tävlingsdeltagarna genomför respektive moment i lag och kommer bland annat tävla i orientering, hinderbana och precisionskastning. De kommer även presenteras för ett överraskningsmoment. För bra resultat kommer det krävas samarbete, förmåga att lyssna på instruktioner och att lyssna på och hjälpa varandra.

Den första ungdomstävlingen genomfördes 1956 med totalt 36 lag från samtliga försvarsgrenar, frivilliga befälsutbildningsrörelsen och statens järnvägarsdriftvärn. Idén till tävlingen härstammar från 40-talets sommarkurser som brukade avslutas med en mindre fälttävling där ungdomar från hela landet kunde mäta sina krafter med varandra.

Följ tävlingen

Vi uppdaterar löpande om tävlingen i våra sociala medier. Följ Hemvärnets stridsskola på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad.

Facebook @ Hemvärnets stridsskola
Instagram @ hemvarnets_stridsskola

Hemvärnets stridsskola
Fakta Hemvärnets stridsskola
  • Förkortning: HVSS
  • Ort: Vällinge
  • Personal: 50
Så har vi räknat
Karta
Lediga tjänster

Till våra lediga tjänster.

Välkommen med din ansökan!