Ingen svensk personal har skadats

Ingen svensk personal på plats vid flygplatsen i Kabul kom till skada i samband med den explosion som inträffade i staden på torsdagen. Samtliga i den svenska insatsen på Hamid Karzai International Airport är inräknade och oskadda. Försvarsmaktens personal har bistått vid omhändertagandet av skadade efter attentatet.

Svensk personal på Kabuls flygplats
Svensk personal på Kabuls flygplats
Den svenska personal som fanns på Kabuls flygplats vid torsdagens terrorattack deltog i arbetet med att ta hand om skadade. Svensk personal på plats har också lämnat blod till det fältsjukhus som finns på flygplatsen. Foto: Alexander Gustavsson/Försvarsmakten

All svensk personal på plats i Kabul är inräknad och ingen har skadats i samband med den explosion som inträffade utanför flygplatsen på torsdagen. De två svenska transportflygplan av modell TP 84 som ingår i insatsen befann sig vid tiden för terrorattacken på flygplatsen i Islamabad i Pakistan. Flygplanen var inte på flygplatsen i Kabul när explosionen inträffade.

Svenskar hjälpte skadade

Den svenska personal som fanns på plats vid flygplatsen i Kabul vid torsdagens terrorattentat deltog i arbetet med att ta hand om dem som skadats. Svensk personal har också donerat blod till det fältsjukhus som finns på plats. 

Insatsen fortsätter

Insatsen fortsätter under fredagen och är för Försvarsmaktens del inte över förrän samtliga ur personalen återvänt till Sverige. Omkring 1 100 personer har evakuerats med de de svenska flygplanen. De flesta evakuerade befinner sig nu i Sverige.