Fältartisternas julhyllning till Försvarsmakten

Försvarets fältartister är en av många frivilligorganisationer. De har till uppgift att underhålla svenska soldater och sjömän i Sverige och utomlands. Men det har den pågående pandemin satt stopp för. Tills nu.
– Vi gör som många andra, digitaliserar oss, och vill på det här sättet skicka en julhälsning och hylla all Försvarsmaktens personal, säger Ingela Olson från Fältartisterna

När Fältartisternas spelningar i bland annat Mali blivit inställda ville de hylla Försvarsmaktens personal ändå. Resultatet blev en video där runt 50 fältartister medverkar. Foto: Försvarets Fältartister

Under ett normalår brukar fältartisterna resa två gånger till insatserna i Mali och Afghanistan och en gång till Heavy Airlift Wing i Ungern. Dessutom brukar det bli ett antal nationella spelningar varje år. Förra året blev det dessutom en julkonsert på Högkvarteret. Men i år är all verksamhet inställd.

– Det är ju fullt förståeligt, samtidigt är personalvård viktigare än någonsin, konstaterar Ingela Olson.

I Fältartisterna ingår många av Sveriges främsta musiker och underhållare — alla med ett hjärta som klappar för Försvarsmakten och när idén om en digital hälsning väcktes strömmade bidragen in.

– Vi vill att ni ska veta att vi tänker på er, vare sig ni jobbar under press av en pandemi i Sverige eller utomlands. Fortsätt med ert fantastiska arbete. God jul och gott nytt år!, avslutar Ingela Olson.