Ingen påsksmäll i år, men..

På beredskapsflottiljen F 17 såg det lite annorlunda ut. Hela helgen har flottiljen haft beredskap för att bevaka vårt territorium

Påskhelgen är över och de flesta har haft en välförtjänt ledighet.

På beredskapsflottiljen F 17 såg det lite annorlunda ut. Hela helgen har flottiljen haft beredskap för att bevaka vårt territorium (vilket faktiskt är en skyldighet för en stat med kust). Startberedda flygplan har stått på ”linjen”, plattan där flygplanen står uppställda innan start.

En del starter har även gjorts. Vad de haft för uppdrag är inte offentligt men nog har det hörts i Ronneby att F 17 varit igång.

- Även om det bullrar så känns det skönt att veta att F 17 är igång. Det känns som att det behövs, säger en närboende till flottiljen.

För att lösa en beredskapsuppgift krävs en del personal. Det är flygförare, tekniker, räddningspersonal, fälthållning, flygledare, meteorolog och personal i matsalen. Förutom dessa så löser F 17 även andra beredskapsuppgifter på marken som kräver sin personal.