Kronprinsessan klar med försvarsmaktsutbildning

I veckan avslutade kronprinsessan Victoria sin utbildning hos Försvarsmakten som pågått i omgångar under 2022 och 2023. Den har bland annat gett henne en fördjupad förståelse för såväl Försvarsmaktens strategiska och operativa verksamhet, som för Sveriges säkerhetspolitik och totalförsvar.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria
I veckan avslutade Kronprinsessan Victoria sin utbildning hos Försvarsmakten. Foto: Henrik Lundqvist Rådmark/Försvarsmakten
Generalmajor Johan Pekkari tackar Kronprinsessan Victoria.
Generalmajor Johan Pekkari tackar Kronprinsessan Victoria. Foto: Henrik Lundqvist Rådmark/Försvarsmakten

Programmet har omfattat cirka 50 timmar med en blandning av föreläsningar och diskussioner. Huvuddelen av tiden har tillbringats på Högkvarteret men kronprinsessans program har även inneburit utbildning vid de tre försvarsgrensstaberna.

– Vi tackar kronprinsessan för förtroendet att tillsammans få genomföra denna fördjupning i vår verksamhet, säger generalmajor Johan Pekkari, chef för strategienheten på försvarsstaben, som har ansvarat för utbildningsprogrammet.

Som tronföljare fortbildar sig kronprinsessan kontinuerligt inom försvarsområdet.