Amerikanskt örlogsbesök i Stockholm

Den amerikanska jagaren USS Forrest Sherman (DDG 98) genomför ett örlogsbesök i Stockholm. Besöket i Stockholm är ett rutinbesök där fartyget går i hamn för att bunkra bränsle och andra förnödenheter, samt för att ge besättningen möjlighet till återhämtning efter en längre tid till sjöss.

Jagare
Jagare
USS Forrest Sherman är en jagare av Arleigh Burke-klass. Amerikanska flottan, U.S Navy har totalt 69 fartyg av typen i aktiv tjänst. Foto: U.S. Navy/Paul Farley

USS Forrest Sherman och hennes systerfartyg USS Donald Cook (DDG 75) opererar sedan en tid tillbaka i Östersjön. Jagaren är av Arleigh Burke-klass som har en avancerad förmåga att både upptäcka och bekämpa fientliga mål så väl i luften som på land, samt både på och under havsytan. Fartygens vapensystem och sensorer är också utvecklade för att kunna verka på långa avstånd.