Veteraner hedrades runt om i landet

Veterandagen uppmärksammades i måndags på flera orter runt om i landet. I bland annat Arvidsjaur och Halmstad hölls ceremonier för att hedra Sveriges veteraner.

Lars Olsson, stabschef vid Försvarsmaktens tekniska skola, och Lars Lindén, ställföreträdande chef vid Luftvärnsregementet, lägger ner en krans vid minnesstenen i Norre Katts park i Halmstad. Foto: Elin Mattsson/Försvarsmakten
Jägarbataljonen höll en veteranceremoni i Arvidsjaur den 29 maj. Foto: Sara Limberg/Försvarsmakten
Jägarbataljonen höll en veteranceremoni i Arvidsjaur den 29 maj. Foto: Sara Limberg/Försvarsmakten
Soldathemmet i Skövde firade traditionsenligt veterandagen med att bjuda veteraner på fika. Foto: Skaraborgs regemente/Försvarsmakten
Jägarbataljonen höll en veteranceremoni i Arvidsjaur den 29 maj. Foto: Sara Limberg/Försvarsmakten

Det var inte bara i Stockholm som veterandagen firades den 29 maj. I Arvidsjaur anordnade jägarbataljonen en veterandagsceremoni med kransnedläggning där chefen vid Arméns jägarbataljon, ordföranden för Kamrat- och Veteranföreningen Blå dragoner samt soldathemsföreståndaren deltog. Dessutom hölls en tyst minut där bataljonspastorn talade om värdet att ära varandra och att behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Vid Notte Katts park i Halmstad uppmärksammades veteranerna genom kransnedläggning av Lars Olsson, stabschef vid Försvarsmaktens tekniska skola, och Lars Lindén, ställföreträdande chef vid Luftvärnsregementet. 

Soldathemmet i Skövde firade traditionsenligt veterandagen med att bjuda veteraner på fika.

Välbesökt när hjältar hyllades på veterandagen

På måndagen firades veterandagen vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. Veteraner, anhöriga och allmänhet hade samlats för att ta del av utställning, uppvisningar och en högtidlig ceremoni med medaljering, kransnedläggning och musik. På plats fanns bland andra kung Carl XVI Gustaf, ÖB Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist.