Trängregementet stärker förbandet

I fredags den 24 oktober fick Trängregementet 50 nya medarbetare. 35 stycken fick fast anställning och 15 stycken fick en tidsbegränsad GSS-T-anställning. Louise Björn är en av dem som kommer att börja jobba på Trängregementet på heltid.
- Det känns jättebra. Jag ser framemot att bli fastanställd, säger Louise Björn.

BFU examen
BFU-examen Foto: Caroline Karlsson/Försvarsmakten
BFU examen
Foto: Caroline Karlsson/Försvarsmakten
BFU examen
Louise Björn var en av dem som tog examen idag. På måndag börjar hon jobba heltid på Trängregementet. Foto: Caroline Karlsson/Försvarsmakten

Louise Björn har tillsammans med sina nya kollegor genomfört Fortsatt soldatutbildning (FSU), Befattningsutbildning (BFU) och en förbandsutbildning som slutövning. Och i fredags höll Trängregementet en ceremoni där soldaterna tog examen och kunde därmed få titeln logistiksoldater med försörjnings- och transportinriktning.

− Jag är väldigt glad och nöjd över att förbandet växer med drygt 50 nya medarbetare. Jag tror det är få företag i Skövde som växer med så många medarbetare på en och samma dag, säger Lennart Thomsen, chef för Trängregementet.

Till ceremonin var anhöriga inbjudna och för att ge kommunen en chans att välkomna de nya invånarna på plats var Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde speciellt inbjuden.

− Det här är jätteviktigt får vår utveckling. Vi är ju i grunden en försvarsregion, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

Att så många som 50 stycken väljer att ta en anställning på Trängregementet betyder mycket för förbandets framtida tillväxt.

− Med nya medarbetare ger det oss en ökad förmågetillväxt till våra krigsförband. Men det betyder också att kan vi fylla de luckor som uppstår när vi skickar folk till Mali, säger Lennart Thomsen, chef för Trängregementet.

Hur framtiden inom Försvarsmakten ser ut är fortfarande oklart för Louise Björn.

− Det är ett jätteroligt jobb, men jag vet inte än vad jag ska satsa på inom försvaret. Jag trivs som det är nu och jag har bra arbetskamrater, säger Louise Björn