Succé för sportlovsaktivitet på Trängregementet

Många nyfikna ungdomar, mycket aktivitet och stort media intresse. Premiären för Trängregementets sportlovsaktivitet kunde inte blivit bättre.
- Det var väldigt annorlunda jämfört med att prova rugby, cheerleeding eller skridsko som man alltid erbjuds. Det här blev en förändring och det var roligare med en sådan här aktivitet, säger Nicolina Wikholm.

Dagen började med dramatik Foto: Försvarsmakten

Men dagen började nog inte som någon av besökarna hade tänkt sig.

Vid vakten där alla skulle samlas faller plötsligt en av dem. Foten blöder och personen skriker av smärta.

Några av ungdomarna försöker hjälpa honom, andra står förstenade och tittar på. Vad är det som händer?

Efter ett tag kommer en ambulans 301. Soldater hoppar ut ur bilen, bär fram en bår och lyfter upp den skadade in i ambulansen som kör mot Trängregementet.

Skådespelet är över

Väl inne på Trängregementet åker ambulansen till en förbandsplats, upprättad dagen till ära. Här får ungdomarna se hur ”patienten” får vård och vilken utrustning som vårdplutonen ur första sjukvårdsförstärkningskompaniet använder.

Gruppchefen på ambulansplutonen, Peter Löfgren, som spelade den skadade, gjorde en övertygande insats.

- Först blev man lite chockad. Sedan förstod man att det bara var på skoj, säger Alexander Wester, en av dem som försökte hjälpa Peter Löfgren innan ambulansen kom.

Skådespelet var ett sätt att visa hur en del av soldaterna på Trängregementet jobbar.  

- Det är intressant med Försvarsmakten. Jag skulle kunna tänka mig ett jobb här för jag tycker om när man anstränger sig i jobbet, säger Knut Jonzon, som tillsammans med sina bröder kom från Lyrestad för att vara med den här dagen.

 Stark som en soldat

Andra delen av dagen bestod av möjligheten att pröva på Försvarsmaktens fysiska tester, som rygghäng, armhävningar, situps, upphopp och räckhäng.

- Det var roligt, det gick bra för mig. Jag fick maxpoäng, så jag är nöjd, säger Matilda Palm.

Angela Baric kom ända från Göteborg och hade hört talas om aktiviteten förra veckan när Försvarsmakten var i Göteborg.

- Jag tyckte det lät intressant det var därför jag kom hit. Jag tycker det har varit en intressant dag med mycket information, jag är nöjd med dagen, säger Angela Baric.

När de fysiska testerna var gjorda fick de som ville utmana första sergeant Emelie Lundberg i kettlebell. Efter en tuff omgång så smakade det gott med fika som fick avsluta dagen.