Första inrycket avklarat

Över 90 rekryter från hela Sverige kom till årets första inryck till den grundläggande militära utbildningen, GMU, på Trängregementet i Skövde.

Linnea Fernström tillsammans med de andra rekryterna hämtar ut sina kläder. Foto: Caroline Karlsson

Dagen började med att rekryterna skrev in sig. Sedan fick de hämta ut sin utrustning, bestående av bland annat kläder. En av dem som stod i kön för att hämta ut sina saker var Linnea Fernström från Göteborg.

- Jag ville ha en utmaning, det var därför jag sökte mig hit. Jag vill visa att jag kan det här och för kamratskapens skull också, säger hon.

Inspirationen till att hon hamnade just på Trängregementet och i Skövde har hon hämtat från sin bror.

- Han har jobbat här på Trängregementet och hela tiden pratat så gott om det, att det är bra kollegor och en bra stad att vara i. Därför ville jag också hit, säger Linnea Fernström. 

Vägen till målet

Utbildningen är upplagd i projekt med olika inriktningar. Första veckan går under namnet ”Koll på läget”. Hela tremånadersperioden avslutas med en gemensam fältövning under namnet ”Aldrig ge upp”, där de blivande soldaterna får omsätta allt de lärt sig tidigare i utbildningen. Målet med utbildningen är att de efter den ska kunna söka anställning som soldater i Försvarsmakten eller ingå i Hemvärnet med de nationella skyddsstyrkorna. Något som Linnea Fernström mycket väl kan tänka sig.

- Efter utbildningen vill jag fortsätta jobba inom Försvarsmakten, säger hon.