Anna Siverstig ny kommunikationsdirektör, Peder Ohlsson blir chef för H.M. Konungens stab

Anna Siverstig, chef på Luftstridsskolan, tar över som kommunikationsdirektör i Försvarsmakten efter Peder Ohlsson som av regeringen förordnats som förste adjutant och chef för H.M. Konungens stab.

Anna Siverstig
Anna Siverstig
Anna Siverstig, förbandschef på Luftstridsskolan, blir ny kommunikationsdirektör för Försvarsmakten. Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten
Peder Ohlsson
Peder Ohlsson har av regeringen förordnats som förste adjutant och chef för H.M. Konungens stab. Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten

– Jag är mycket förväntansfull och ödmjuk inför uppdraget som kommunikationsdirektör, säger Anna Siverstig som tar över den 1 oktober. Det är ett förtroende jag har fått och det ska jag ta hand om. Det blir spännande att leda kommunikationstjänsten i den dynamiska tid vi befinner oss i.

Under sina dryga 30 år i Försvarsmakten har hon tjänstgjort vid flottiljerna F 15, F 4 och på Luftstridsskolan, vid Ledningsregementet, vid Försvarshögskolan och på Högkvarteret. Anna Siverstig började som försvarsmeteorolog och har därefter varit stabsofficer och chef i olika befattningar, nu senast förbandschef. Hon befordras samtidigt till brigadgeneral.

Peder Ohlsson tillträder sin befattning som förste adjutant och chef för H.M. Konungens stab och befordras till generalmajor. Han har tjänstgjort som kommunikationsdirektör under en intensiv period för Försvarsmakten.

–Den säkerhetspolitiska situationen med krig i vårt omedelbara närområde, ett kommande medlemskap i Nato och ett högt prioriterat stöd till Ukrainas kamp har ställt höga krav på precision i vår kommunikation. Jag vill därför tacka alla kollegor som på olika sätt bidragit till ett bra och konstruktivt arbete vid genomförandet av Försvarsmaktens militärstrategiska kommunikation, säger han.