Världseliten i skidsport till Boden

Den 27 mars till 1 april arrangeras militära världsmästerskapen i skidsport i Boden. Många av åkarna i världseliten är engagerade i sina respektive Försvarsmakter och inför årets VM syns ett flertal kända namn i anmälningslistan. Till mästerskapet är drygt 300 tävlande anmälda och dessa kommer att tävla i grenarna skidor, skidskytte skidorientering och Ski Mountaineering.

Miltära VM 2023 genomförs i terrängen runt Bodens skidstadion i Pagla och på Storklintens vintersportanläggning. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten
Elvira Öberg, Sverige.
Elvira Öberg , Sverige. Foto: Bildbyrån: Matic Klancek
Fabien Claude, Frankrike.
Fabien Claude, Frankrike. Foto: Bildbyrån: Thomas Bachun

Tävlingarna genomförs i terrängen runt Bodens skidstadion i Pagla och på Storklintens vintersportanläggning. Där kommer publiken bland andra att få se skidskyttarna Elvira Öberg, Sverige, Simon Eder, Österrike samt Chloe Chevalier och Fabien Claude från Frankrike. Bland längdåkarna syns bland andra Jules Chappaz, Frankrike och Katherina Hennig och Victoria Carl från Tyskland i anmälningslistan.

Det blir också ytterligare svenska inslag i form av skidåkarna Viktor Brännmark och Erik Granström, till vardags tävlande för Piteå Elit och syskonen Evelina och Rasmus Wickbom från Boden som tillhör världseliten i skidorientering.

I grenen Ski Mountaineering är världsettan på såväl dam- som herrsidan anmälda, Emily Harrop och Thibault Anselmet, båda från Frankrike.

Tävlingarna arrangeras av Norrbottens regemente med stöd av Bodens artilleriregemente i samarbete med internationella rådet för militär idrott, CISM.

Kontaktinformation Militära VM 2023

Militära Skid-VM i Boden
Norrbottens regemente
Box 9105
961 19 Boden

Vice ordförande:
Ola Karvonen
Tel: 0921-34 81 68,
070-561 03 06
E-post: ola.karvonen@mil.se

Generalsekreterare:
Peter Harila
Tel: 070-693 34 01
E-post: peter.harila@mil.se