Ukrainakriget i fokus under Almedalsveckan

Det militärstrategiska läget, försvarets utveckling och Rysslands krigsförmåga.
Det är några av ämnena som kommer att diskuteras under Försvarsmaktens dagar vid årets Almedalsvecka. Bland deltagarna finns bland andra ÖB Micael Bydén, insatschefen Michael Claesson och ställföreträdande chefen för Must Daniel Olsson.

Almedalen på Gotland
Almedalen på Gotland
Foto: Elin Nysten/Region Gotland

Att det är val i höst, ett spänt omvärldsläge med krig i Ukraina och att Sverige ansökt om att gå med i Nato är något som kommer att prägla årets möten i Almedalen. Kommunikationsdirektör brigadgeneral Mats Ström tycker att det är viktigt att Försvarsmakten deltar i Almedalen, eftersom alla de viktigaste aktörerna kommer dit och det är ett bra tillfälle att nätverka och kommunicera.

– I dessa tider då vi har ett krig i Europa, en ny säkerhetsordning och ett kommande Natomedlemskap är det särskilt viktigt att träffas och diskutera tillsammans och Almedalen utgör en bra plattform för detta, säger Mats Ström

Försvarsmaktens seminarier hålls måndag och tisdag, 4 och 5 juli, ombord på ubåtsräddningsfartyget HMS Belos som ligger förtöjt i Visby hamn. Försvarsmaktens seminarier går att se i direktsändning på Försvarsmaktens webbplats och Youtube-kanal.

Här kan du läsa programmet och se direktsändningarna