Silvermedalj till Anna Normann

Luftvärnsregementets medarbetare Anna Normann lyckades med sin målsättning att ta medalj vid Paralympics i Tokyo. Det blev en silvermedalj i skytte med gevär, 50 meter liggande.
– Jag vill skicka ett stort grattis till Anna för hennes strålande insatser under Paralympics och samtidigt tacka henne för att hon alltid är en mycket god ambassadör för Försvarsmakten, säger Luftvärnsregementets chef överste Mikael Beck.

Anna Normann
Anna Normann sköt hem en silvermedalj under Paralympics sista tävlingsdag. Foto: Anders Fall/Försvarsmakten
Detaljbild utrustning
Anna Normann sköt hem en silvermedalj under Paralympics sista tävlingsdag. Foto: Anders Fall/Försvarsmakten
Anna Normann
Anna Normann sköt hem en silvermedalj under Paralympics sista tävlingsdag. Foto: Anders Fall/Försvarsmakten

Anna Normann har tävlat i fyra grenar i skytte under Paralympics och utöver silvermedaljen kan hennes framgångar under tävlingarna sammanfattas i att hon har slagit ett världsrekord, varit i tre finaler, slagit ett personligt rekord, tagit en femteplats och en åttondeplats.

Anna Normann är unik som kanske den enda idrottaren i världen som har guldmedalj från tre olika VM – VM, militära VM och para-VM. Nu kan hon även lägga till en medalj från Paralympics i den digra meritlistan.

Anna Normann ingår sedan årsskiftet i Försvarsmaktens elitsatsning FM Elit. Det innebär att hon har en paus från sina ordinarie arbetsuppgifter på Luftvärnsregementet och istället satsar helhjärtat på träning och tävlingar.
– Försvarsmakten gör det möjligt för mig att vara bäst i världen. Utan Lv 6 och Försvarsmakten hade jag inte varit där jag är i dag. Det hade aldrig gått utan det stöd jag fått från chefer och kollegor, säger hon.