Trängregementets ambulanspersonal i Göteborg vaccineras mot covid-19

Sedan början av december stödjer Trängregementet sjukvården i Göteborgsområdet med två ambulanser och sjukvårdare. Dygnet runt, veckans alla dagar. Nu har Sahlgrenska universitetssjukhuset beslutat att Trängregementets insatspersonal, liksom sjukhusets egen ambulanspersonal, vaccineras mot covid-19.

Vaccinering, covid 19.
Vaccinering, covid 19.
Trängregementets personal som stödjer sjukvården i Göteborgsområdet har nu fått de första doserna av vaccinet mot covid-19. Foto: Försvarsmakten

Onsdag 20 januari gavs de första doserna.

– Vi är tacksamma att vi också fick möjligheten att vaccinera oss nu när den ordinarie ambulanspersonalen får vaccinet. Det är väldigt positivt för oss som har daglig patientkontakt, både för patienternas skull och för vår egen skull. Nu får vi ett fullgott skydd, liksom sjukhusets civila personal. Det är även långsiktigt bra, till exempel om den här insatsen skulle förlängas, eller om vi gör liknande insatser på annat håll, säger Gino Cucurnia, sjukvårdssoldat.

Denna insats är inte den första i sitt slag – Trängregementet stöttade sjukvården i Göteborgsområdet från maj till september 2020 tillsammans med flera andra förband. Regementet har nyligen genomfört en liknande insats i Uppsala, och stödjer även Region Blekinge med sjuktransporter.

– Jag uppfattar det som naturligt att Försvarsmakten stödjer samhället vid svåra påfrestningar. I det här fallet finns kompetensen bland annat i armén och då vid Trängregementet i synnerhet. Det känns positivt att regementet kan stödja med denna kompetens och soldater och officerare som genomför insatsen känner att de gör skillnad. Att vår personal vaccineras tillsammans med övrig ambulanspersonal känns naturligt och tryggt, säger överste Per Nilsson, chef Trängregementet.