Världscuptävling i multisport i Sverige

Mellan den 12 och 16 augusti genomförs Nordic Island Adventure Race, en multisporttävling modell längre i och kring Stockholm med mål i Åbo i Finland. Tävlingen som genomförs för första gången i Sverige är en deltävling i den världsomspännande serie som utgör världscupen i Adventure Racing.

Swedish Armed Forces Adventure Team vid en tidigare tävling. Foto: Erik Putsep

Adventure racing är en av de mest extrema tävlingar som finns inom idrotten. Deltagarna ska under tre till sex dagar ta sig från start till mål via ett antal kontroller. Färdsätten varierar - alltifrån löpning/trecking, mountainbike, swimrun, repellering och paddling i kajak - hela tiden ingår orientering som ett moment.

Försvarsmakten har flera deltagare med i loppet, dels via Safat, Swedish Armed Forces Adventure Team, dels med Cecilia Jessen, officer vid FMTIS, i Greener Adventure Team.

Tävlingen börjar klockan 12.00 på söndag med en spektakulär repellering från taket på Hotell Downtown Camper i centrala Stockholm.

Läs mer och följ tävlingen på niargames.com och på tävlingens YouTubekanal