Soldater skadade efter tågkollision med stridsfordon

Strax före klockan 16.00 på tisdagen kolliderade ett persontåg och ett stridsfordon av typen pansarterrängbil 360 vid Västerljung i Södermanland. Tre soldater vid Södra skånska regementet (P 7) är skadade och har förts till sjukhus.

– Det är en otäck händelse för alla inblandade, både för dem på tåget och för vår egen personal. Vi fortsätter nu att ta hand om vår personal, säger Michael Nilsson, övningsledare mark Aurora 17.

Det var strax innan klockan 16.00 som en pansarterrängbil 360 tillhörande P 7 i Skåne, kolliderade med ett persontåg vid en obevakad järnvägsövergång. Tre av soldaterna som färdades i terrängbilen har skadats. De skadade soldaterna är en 30-årig man och en 25-årig kvinna från Skåne, samt en 26-årig man från Halland. De anhöriga är underrättade.

Enligt sjukhuset är en av soldaterna allvarligt, men inte livshotande skadad. De två andra är lindrigt skadade.

– Vi har personal på plats på sjukhuset och vi har haft en samling med all personal från P 7 som deltar i övningen, säger Tony Pettersson stabschef på P 7.

Det akuta räddningsarbetet är avslutat. Övningsledningen och Södra skånska regementet har aktiverat sina krisgrupper.

Den olycksdrabbade pansarterrängbilen deltog i försvarsmaktsövning Aurora 17, som pågår fram till onsdag. Övningen kommer att fortsätta som planerat med undantag av de närmast inblandade i olyckan.

Orsaken till olyckan är ännu oklar men utreds nu av polisen.