Ny version av Försvarsmaktens träningsapp

I dagarna släpptes en uppdaterad version av träningsappen som ingår i Försvarsmaktens träningsklubb - FMTK. Uppdateringen innehåller flera funktionsförbättringar som ger ett smidigare och stabilare träningsstöd.

Får ej användas!
Får ej användas!
Kör ett lätt rörlighetspass eller ett tungt styrkepass. I appen finns träning för alla dagsformer. Foto: Försvarsmakten

I våras lanserades Försvarsmaktens träningsklubb. Navet i klubben är en träningsapp med funktionell och utmanande träning som utförs utan redskap.

I dagarna släpptes version 1.1 av appen. De förbättringar som gjorts bygger huvudsakligen på feedback och önskemål som kommit in från klubbens medlemmar. Appen är tillgänglig och kan uppdateras via App Store, Google Play och Windows Store.

Se en lista över uppdateringarna i version 1.1 på FMTK.se

Om FMTK

I Försvarsmakten är klubben ett verktyg för att främja friskvård och hälsa, men FMTK används också för att förbereda blivande medarbetare och förebygga de belastningsskador som är vanliga under den militära grundutbildningen. Klubben är öppen för den svenska allmänheten och ett sätt för Försvarsmakten att bjuda på sin träningsexpertis.

Om appen

FMTK-appen syftar till att bygga upp användarens kondition, styrka och rörlighet oavsett vilka grundförutsättningar man har. Träningen kan anpassas i tre nivåer: intro, standard och avancerad.

I appen finns dagliga pass, en omfattande övningsbank och längre träningsprogram som leder mot en given träningsmålsättning. Appen vägleder användaren genom de olika träningsmomenten med ljud- och videoinstruktioner och håller koll på hur långt man har kommit i ett pass eller program. Det finns möjlighet att följa sin egen utveckling och man kan jämföra sitt resultat med andra.

All träning i appen är redskapsfri, men kan fortfarande vara mycket utmanande. Vissa pass kan utföras inomhus medan andra kräver att man är utomhus.