Video: Försvarsmaktens resa genom Brasiliens vildmark

Under sju dygn färdades John, Malin, Johan och Emil 22 mil till fots, 18 mil med kajak och 30 mil med cykel genom Brasiliens mest oförlåtande natur. I en ny miniserie får du följa deras resa till VM i multisport 2015.

Lagkapten John Karlsson och övriga medlemmar i Swedish Armed Forces Adventure Team under pågående tävling i Brasilien. Foto: Försvarsmakten

I en dokumentärserie i fem delar tar sig Försvarsmaktens multisportlag Swedish Armed Forces Adventure Team (Safat) an den stora utmaningen att kämpa om en pallplats i en av världens mest krävande tävlingar. Vi får följa med laget och dess medlemmar under deras förberedelser, den spännande uppgörelsen, och inte minst återhämtningen.

Laget utsattes för stora prövningar i Pantanal i Brasilien – ett av de mest svårframkomliga områdena. Den 70 mil långa sträckan ställde enorma krav på kondition och vilja. Längs vägen väntade löpning, cykling och kajak men också krokodiler, stingrockor och extrem hetta. Hur det gick får du se i dokumentärserien.

– Vi är otroligt stolta över vår prestation och hoppas att ni tycker att det är intressant att följa vårt äventyr och få en inblick i vår sport. Och ja, jag är lite trött på slutet, säger lagkaptenen John Karlsson.

Safat består av:

  • John Karlsson, Livregementets husarer
  • Malin Hjalmarsson, Livgardet
  • Johan Hasselmark, Livregementets husarer
  • Emil Dahlqvist, Livgardet

Se alla avsnitt på Försvarsmaktens Youtube-kanal

Se den första delen i dokumentärserien.