HMS Karlstad besöker Karlstad

Svenska marinens nyaste korvett, HMS Karlstad, besöker i helgen för första gången staden som gett fartyget dess namn. Under lördagen visas fartyget för allmänheten.

Foto: Peter Nilsson/Kockums

- Vi hoppas att många tar chansen att besöka oss, säger Johan Spåhl som är fartygschef på HMS Karlstad.

Fartyget förtöjer träkajen, Yttre Hamnen, Karlstad klockan 1330, idag fredagen den 29 november.
För alla  intresserade ges en möjlighet att besöka fartyget under lördagen den 30/11 mellan klockan 1100-1500. En visning beräknas ta cirka 25 minuter. Det kan komma att uppstå viss kö mellan insläppen varför det kan vara klokt att vara varmt klädd. Fartygschefen och HMS Karlstads besättning hälsar alla hjärtligt välkomna att besöka ett av världens modernaste stridsfartyg.

HMS Karlstad är i slutfasen av sitt provtursprogram och kommer att lämnas över från Försvarets materielverk till Försvarsmakten dagarna före jul. Läs mer om korvetter av Visbyklass under länken till höger på sidan.