Alla är en del av Sveriges försvar

I samband med Sveriges nationaldag tar Försvarsmakten tillfället i akt att lansera en
informationskampanj som lyfter vikten av det arbete som görs för att säkra vår frihet och
självständighet.

Barn viftar med svensk flagga
Barn viftar med svensk flagga
Alla är en del i Sveriges försvar. Det är budskapet i Försvarsmaktens informationskampanj på nationaldagen. Foto: Marianne Hamilton/Försvarsmakten

– Med ett krig i Europa och en omvärldsutveckling som är oförutsägbar så är det viktigt att prata om vikten av vår demokrati, fred och frihet. Särskilt på Sveriges nationaldag och 2023 när Sverige firar 500 år av självständighet, säger Karin Lorentzson på Försvarsmaktens kommunikationsavdelning.

Kampanjen kommer att synas som en helsida i e-utgåvan av Dagens Nyheter och flera lokaltidningar runt om i Sverige. Den kommer även att gå digitalt utomhus på utvalda platser i Stockholm, samt som digitala banners.

Budskapet som växlar mellan Idag är ingen vanlig dag och Idag är en vanlig dag, knyter an till det faktum att nationaldagen ofta ses som en helt vanlig dag och det är det på sätt och vis. En helt vanlig dag där vi har friheten och rätten att leva som vi själva väljer. Den friheten kan vi dock inte ta för givet och därför påminner budskapet i kampanjen om att vi alla är en del av Sveriges försvar.