Granatattacker i Mali – inga svenskar skadade

På lördagen inträffade en granatattack mot en militärbas i Gao i Mali och under söndag kväll skedde en mot militärbasen i Ménaka.

Mali Taskforce Takuba
Mali Taskforce Takuba
Soldat i Mali. Foto: Försvarsmakten

I Gao finns så väl svensk personal tillhörandes FN-insatsen Minusma och specialförbandsinsatsen Task Force Takuba. Ingen svensk personal kom till skada. Däremot stupade en soldat från en annan nation och flera skadades.

Under söndagskvällen utsattes även campen i Menaka för en attack. Inte heller i den attacken kom någon svensk personal till skada. I Ménaka finns specialförbandsinsatsen Task Force Takuba, men ingen svensk FN-trupp.

Sverige bidrar med omkring 220 soldater och officerare till FN-insatsen Minusma, 150 till den multinationella specialförbandsinsatsen Task Force Takuba och 8 officerare till EU:s tränings- och utbildningsinsats EUTM Mali.