Granatattacker i Mali – ingen skadad

Tidigt måndag morgon utsattes den multinationella militärbasen i Ménaka i Mali för en raketattack. På basen är bland annat svenska soldater ur specialförbandsinsatsen Task Force Takuba grupperad. Ingen blev skadad i attacken.

Militärfordon
Militärfordon
Ingen blev skadad under helgens attacker i Mali. Foto: Tobias Bestelid/Försvarsmakten

Dagen innan, söndag morgon, blev även den tyska FN-campen Camp Castor i Gao beskjuten med granatkastare. Ingen blev skadad. Inne på Camp Castor ligger den svenska FN-campen Camp Estelle, där merparten av den svenska FN-styrkan Minusma är grupperad.

Både Minusmastyrkan i Gao och soldaterna i Task Force Takuba har nu återgått till normal verksamhet.

Sverige bidrar med omkring 220 soldater och officerare till FN-insatsen Minusma, 150 till den multinationella specialförbandsinsatsen Task Force Takuba och 8 officerare till EU:s tränings- och utbildningsinsats EUTM Mali.