Ewa Skoog Haslum är årets inspiratör

I sex års tid har Framtidsgalans jury lyft personer i samhället som gör skillnad för andra. I år blev marinchef Ewa Skoog Haslum nominerad i kategorin ”Årets Inspiratör” med motiveringen: ”Hon är en individ som banar nya vägar och inspirerar fler kvinnor till en karriär i Försvarsmakten. Ewa visar att en kvinna kan ta sig till toppen i en av de mest mansdominerade organisationerna”.

Marinchef Ewa Skoog Haslum.
Marinchef Ewa Skoog Haslum.
Marinchef Ewa Skoog Haslum vann kategorin ”Årets Inspiratör” vid Framtidsgalan. Foto: Maja Hansson/Försvarsmakten

– Det finns så många människor som gör viktiga insatser för vår välfärd varje dag, personer som kan inspirera fler att påverka och göra skillnad. Nu är det viktigare än någonsin att uppmärksamma dessa personer, säger Framtidsverkets vd Maria Högberg.

Under en digital gala blev Ewa utsedd till Årets Inspiratör.

Hur känns det att få den här utmärkelsen?
– Självklart är jag både glad och överraskad över den här utmärkelsen, säger Ewa Skoog Haslum. Det är alltid roligt att få uppmärksamhet och att vara en inspiratör för andra känns väldigt hedrande. Att jag är kvinna är ju uppenbart, men jag tycker inte att det är något att göra affär av. Jag ser det som att kompetens inte hänger ihop med vilket kön man tillhör. Jag vill självklart se fler kvinnor i Försvarsmakten och på så sätt kanske jag kan vara ett föredöme för andra.