Försvarsmakten på plats i Sälen

Under söndagen inleddes Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen. Försvarsmakten finns på plats för att under några intensiva dagar vara med och diskutera försvars- och säkerhetspolitik.

ÖB Micael Bydén om sina förväntningar på rikskonferensen.
ÖB Micael Bydén minglar i foajén på Sälens högfjällshotell innan rikskonferensen i Sälen startade på söndagen. Foto: Daniel Klintholm/Försvarsmakten
Chefen för Must, Lena Hallin, talade tillsammans med chefen för Säkerhetspolisen på konferensens första dag. Foto: Daniel Klintholm/Försvarsmakten
ÖB Micael Bydén. Foto: Daniel Klintholm/Försvarsmakten
ÖB Micael Bydén tillsammans med pressekreterare Jesper Tengroth. Foto: Daniel Klintholm/Försvarsmakten

– Vi är här i en tid av dramatiska händelser och skeenden i vår omvärld, som också påverkar oss. Dessutom är det här ett är år då ett beslut om Försvarsmaktens framtid ska fattas, säger överbefälhavaren Micael Bydén.

Att överbefälhavaren håller ett anförande i Sälen är tradition. I år kommer ÖB tala på temat ”Militärt försvar i tillväxt” och det gör han under måndagen. Men redan på konferensens första dag var Försvarsmakten i elden när chefen för den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must), Lena Hallin, talade tillsammans med chefen för Säkerhetspolisen.

– Rikskonferensen i Sälen är ett viktigt tillfälle för oss att berätta om vår utveckling att bygga ett starkare försvar, säger Micael Bydén.