Nya övningsledaren: "Nyckelordet för mig är tillsammans"

Brigadgeneral Stefan Andersson tar över som övningsledare för försvarsmaktsövningen Aurora 20 efter generalmajor Bengt Andersson. Övningen genomförs 2020 för att öka Sveriges militära förmåga.

Brigadgeneral Stefan Andersson tar över som övningsledare för försvarsmaktsövningen Aurora 20 efter generalmajor Bengt Andersson.
Brigadgeneral Stefan Andersson tar över som övningsledare för försvarsmaktsövningen Aurora 20 efter generalmajor Bengt Andersson.
"Jag är väldigt glad att det är Stefan Andersson jag lämnar över till. Vi känner varandra väl och har jobbat ihop länge, säger avgående övningsledaren generalmajor Bengt Andersson till höger. Foto: Jonas Svensson/Försvarsmakten
Brigadgeneral Stefan Andersson tar över som övningsledare för försvarsmaktsövningen Aurora 20 efter generalmajor Bengt Andersson.
Generalmajor Bengt Andersson till höger, lämnar nu över övningsledarjobbet för Aurora 20 till Brigadgeneral Stefan Andersson. Foto: Jonas Svensson/Försvarsmakten

Brigadgeneral Stefan Andersson ser fram emot att få leda en försvarsmaktsövning som blir både större och mer omfattande än föregångaren, Aurora 17, till numerär såväl som till geografisk utsträckning.
– Nyckelordet för mig i det här är tillsammans. Stridskrafterna tillsammans i gemensamma operationer, Försvarsmakten tillsammans med andra myndigheter, organisationer, näringsliv och föreningsliv och, inte minst, tillsammans med våra internationella partners. säger Stefan Andersson. 

Veckan efter Stefan Anderssons tillträde som övningsledare för Aurora 20 inträffar en av de viktigaste hållpunkterna i planeringsarbetet inför övningen. Då möts alla övningsledningarna och internationella partners på en konferens i Stockholm för att samordna och fördjupa planeringen av de hundratals olika övningsmoment Aurora 20 består av.