FMM Patrull är igång

Luleå och F 21 bjöd på sol och högsommarvärme när de sista förberedelserna inför onsdagens Patrulltävling FMM Patrull genomfördes under tisdagen. Efter inskrivning och inkvartering har lagen fått en formell genomgång av hinderbanan och skjutningen samt möjlighet att träna på de två momenten.

Tävlingsdeltagarna uppställda för en kort invigningsceremoni Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten
Genomgång av hinderbanan Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten
En av de drygt 200 deltagarna är Felix Norelius från Luftstridsskolan i Uppsala som nu genomför FMM Patrull för tredje gången. "Vi har ett väldigt jämnt lag och har ägnat hela förra veckan åt tävlingsförberedelser så jag både tror och hoppas att det ska gå riktigt bra. Topp fem ska inte vara omöjligt" Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten
Det gäller att hålla tungan rätt i mun Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten
Vid 18-tiden genomfördes en kort invigningsceremoni där övningsledaren tillika flottiljchefen, överste Claes Isoz höll ett kort anförande där han hälsade deltagarna välkomna och önskade dem lycka till. Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten
Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten
Ner i lejongropen och upp igen på andra sidan. Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten

En av de drygt 200 deltagarna är Felix Norelius från Luftstridsskolan i Uppsala som nu genomför FMM Patrull för tredje gången.
- Vi har ett väldigt jämnt lag och har ägnat hela förra veckan åt tävlingsförberedelser så jag både tror och hoppas att det ska gå riktigt bra. Topp fem ska inte vara omöjligt.

Vid 18-tiden genomfördes en kort invigningsceremoni där övningsledaren tillika flottiljchefen, överste Claes Isoz höll ett kort anförande där han hälsade deltagarna välkomna och önskade dem lycka till. Därefter hölls en lagledargenomgång för att bland annat säkerställa att alla lag är med på banan vad gäller tävlingsbestämmelserna.

Nu väntar en viktig nattvila för deltagarna och imorgon bitti 08.00 går starten för det första momentet.

OBS! Under nattmomentet kommer man att kunna följa lagen i terrängen via GPS-tracking via följande länk https://www.tulospalvelu.fi/gps/private/20190828FMMPatrull/

Länken aktiveras först 22.30