Försvarsmakten uppmärksammade skidhjältarna

På fredagseftermiddagen uppmärksammade Försvarsmakten de svenska framgångarna vid skid-VM. Två Jas Gripen mötte upp och eskorterade flygplanet med Stina Nilsson och Maja Dahlqvist ombord.

Foto: Försvarsmakten
Foto: Försvarsmakten
Foto: Försvarsmakten

Tillsammans tog duon guldet i sprintstafetten vid VM i österrikiska Seefeld. Stina Nilsson knep också ett silver i sprint men framförallt körde hon sistasträckan vid torsdagens stafett där Sverige tog guld genom att besegra Norge på upploppet.

– VM är inte slut och fler framgångar kan komma. Men redan nu vill vi gratulera det svenska skidlandslaget. Och framförallt damernas stafettlag till sitt första VM-guld genom tiderna. Vilken fantastiskt insats, säger överbefälhavare Micael Bydén.

De två Jas-flygplanen utgick från Blekinge flygflottilj i Ronneby och eskorten skedde inom ramen för ordinarie verksamhet.