Försvarsmakten prisade stabschefen för Mali 07 vid chefgalan

Vid Chefgalan som genomfördes i tisdags delade Försvarsmakten genom generaldirektören Peter Sandwall ut priset för årets ledarskapsinsats. Men generaldirektören var inte den enda från Försvarsmakten som fick kliva upp på scenen. Priset gick nämligen till Tobias Lindblom som var stabschef under insatsen Mali 07.

Generaldirektören Peter Sandwall tillsammans med Tobias Lindblom. Foto: Tidningen chef
Foto: Tidningen chef
Foto: Försvarsmakten.

Tobias Lindblom fick priset för sina insatser som stabschef i samband med attackerna mot Malistyrkans camp i april förra året. Till vardags arbetar Tobias vid Norrbottens regemente (I 19). 

Ur motiveringen: 

"En ledare som i en oerhört pressad situation fattat svåra etiska och moraliska beslut som inverkat på såväl civil som militär personal. Under direkt livsfara har han axlat ett stort ansvar och vågat stiga fram till ledarskapets främsta gränslinjer."

I filmen nedan berättar Tobias mer om händelserna som gjorde att han nominerades till priset.