ÖB talade om svensk försvarsförmåga i Sälen

På måndagen var det dags för överbefälhavaren Micael Bydéns anförande på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. Under rubriken "Svensk försvarsförmåga" berättade Micael Bydén att han beslutat om att gå vidare med fyra olika initiativ för att på kort sikt höja den svenska försvarsförmågan.

ÖB anförande vid Folk och Försvar 2019. Sälen.
Överbefälhavaren höll sitt anförande vid Folk och Försvars rikskonferens under måndagen. Foto: Josef Björnetun/Försvarsmakten

Micael Bydén meddelade att han vill se en substantiell ökning av antalet kvinnor och män som genomför militär grundutbildning, ett stärkt cyberförsvar, en vässad organisation vid Högkvarteret samt en stärkt och kompletterad luftförsvarsförmåga i brigaderna och 18:e stridsgruppen på Gotland.