Försvarsmakten prisade poliskommissarie vid Chefgalan

Vid Chefgalan som genomfördes i torsdags delade Försvarsmakten ut priset för årets ledarskapsinsats till poliskommissarie Johan Barvaeus, polisregion Stockholm. En rörd och glad Johan fick, till stående ovationer från publiken, ta emot priset av ÖB och vicerektorn på Försvarshögskolan

Johan Barvaeus, polisregion Stockholm, tog emot priset av överbefälhavare Micael Bydén och vicerektorn på Försvarshögskolan Ewa Skoog Haslum. Foto: Försvarsmakten

Juryuns motivering lydde:

”Den här chefen har visat ett föredömligt ledarskap som kännetecknas av trygghet och tydlighet i komplexa och oförutsägbara situationer. Vid terrorattentatet i Stockholm 2017 vågade han fatta snabba beslut trots bristande underlag med svåra etiska överväganden, för att minska risken för förlust av människoliv”

Försvarsmakten är medarrangör till Chefgalan och delar ut priset årets ledarskapsinsats. Det är första gången som priset delas ut. Tidigare år har Försvarsmakten delat ut priset till årets framtidschef.

Årets ledarskapsinsats premierar en organisation, grupp eller individ som utövat ett gott ledarskap i en komplex situation där ledarskapet varit avgörande för att uppgiften kunnat lösas. Situationen har ställt krav på ett beslutsamt och omdömesgillt agerande under helt eller delvis oklara förhållanden där såväl yrkesskicklighet som mod och kreativitet i ledarskapet har varit avgörande för resultatet.

Försvarsmakten är medarrangör för att stärka bilden av organisationens ledarskap i syfte att öka såväl meritvärdet som viljan att ingå samarbetsavtal med Försvarsmakten.