Boden Cruising – en del av flygdagen

Som en del av flygdagen kommer Boden Cruising att närvara. Från 10:00 till och med 15:30 kommer de vara uppställda med sina veteranbilar.
– Det ska bli jätteroligt, säger medarrangören och musikikonen Stefan Gunnarsson.

Boden Cruising kommer med sina veteranbilar att vara en del av flygdagen. Foto: Stefan Gunnarsson

På scenen kommer det att bubbla av aktivitet hela dagen. Förutom allt bilrelaterat får vi också några musikaliska smakprov på vad kvällen har att erbjuda. Stefan Gunnarsson and the Soul Preachers håller låda.
Stefan, bland annat känd från ”Så ska det låta”, ser fram emot arrangemanget och samarbetet med flottiljen.

− Det ska bli jätteroligt. Det är tioårsjubileum för oss, och för första gången har vi vår bilutställning på annan plats än Kvarnängen i Boden. Jag tror det kan bli otroligt mäktigt. Det blir några pinnhål större när vi samarrangerar det så här, säger Stefan Gunnarsson och fortsätter:

− Det kan tyckas vara ett oortodoxt grepp att lägga ett traditionellt Bodenarrangemang i Luleå. Men med karavankörningen från F 21 till Boden via natursköna rutt 616 och därtill finbilsparad genom Bodens innerstad och slutligen Rock’n rollparty på Bodentravet, så tycker jag vi visar hur Luleå och Boden kan samverka i ljuv harmoni. Jag tror det blir bra synergieffekter för Boden Cruising och flygdagen.

Stefan berättar att han var en inbiten ”bilnörd” redan när han var i sjuårsåldern. Det intresset föll så småningom till föga och fick lämna plats för musiken.

− Men i modern tid har jag hittat tillbaka i och med ett intresse för nostalgi, design och det som är retro.

Bakgrunden till att han, tillsammans med Jan Oskarsson Kjerrulf, var med och startade Boden Cruising 2007, var att han under flera års tid noterat hur mycket otroligt fina bilar det finns i Norrbotten.

− Jag undrade varför det inte finns någon cruising i Boden. Så då bestämde vi oss med bara två månaders framförhållning att vi försöker få ihop en cruising. Detta första år gav mersmak, så vi bestämde oss att fortsätta och se om vi kan göra det större. Och det har vi gjort. Vi har nog i alla fall växt med 400−500 procent sedan 2007, säger han.

Konferencier kommer att vara Kalle Moraeus.

− Han är fantastisk på alla vis. Fantastisk musikant och folkkär person och det är så roligt att han ska vara med här, avslutar Stefan Gunnarsson.