Godkända rekryter

Efter drygt nio månader av bitvis tung utbildning, kan rekryterna nu pusta ut. I onsdags examinerades 24 godkända rekryter vid Norrbottens flygflottilj, med familj och anhöriga på plats.

Kompanichef Mikael Forsberg med godkända rekryter. Foto: Joakim Vidgren/Försvarsmakten
Medaljen som godkända rekryter får efter genomförd grundutbildning med texten "För rikets försvar". Foto: Joakim Vidgren/Försvarsmakten
Ställföreträdande flottiljchef Claes Nilsson gratulerar till väl genomförd grundutbildning. Rekryternas anhöriga var inbjudna till ceremonin. Foto: Joakim Vidgren/Försvarsmakten
Foto: Joakim Vidgren/Försvarsmakten
Foto: Joakim Vidgren/Försvarsmakten

− Välkommen till familj och anhöriga, men främst till alla rekryter som står uppställda här i dag. Vi i Försvarsmakten ska stå upp för de värderingar och den frihet vi har i Sverige. Alla ni som står uppställda här bidrar till det, sa ställförträdande flottiljchef Claes Nilsson.

Rekryterna fick medalj och intyg för att de genomfört den nio månader långa utbildning, som är vägen in för en militär karriär Försvarsmakten. Vad som nu väntar rekryterna skiljer sig. 13 kommer att bli anställda vid Norrbottens flygflottilj, F 21. Fyra kommer att påbörja specialistofficersutbildning, två kommer att anställas vid ett annat förband än F 21. Tre väljer att börja jobba som tidvist anställda. Endast tre stycken kommer att gå vidare i en annan bana än Försvarsmakten.

En av de som kommer att fortsätta är Elias Wessman, 21, från Falun.

− Jag börjar jobba på måndag här på F 21, så det är på det direkt igen, säger han.

Minnena de bär med sig är många.

− Det jag kommer att bära med mig är all gemenskap och kamratskap som vi har byggt upp, säger Veronica Wåhlin, 22, från Mörkö som gjorde sin befattningsutbildning på fälthållningen.

− Jag är glad över att vi står här idag, men det är vemodigt att det är över och att alla nu går olika vägar, säger Felix Harnebäck, 20, från Norrtälje.

Karta