Försvarsmakten levererade på SM-finalerna i innebandy

Under lördagen avgjordes SM-finalerna i innebandy för både damer och herrar. Försvarsmakten, som är en av huvudsponsorerna, fanns på plats i Globen och överbefälhavare Micael Bydén överlämnade matchbollen i båda matcherna.

SM-finalerna i innebandy 2017. ÖB Micael Bydén mottar matchbollen av en grupp soldater och lämnar den vidare till domarna i damfinalen.
SM-finalerna i innebandy 2017. ÖB Micael Bydén mottar matchbollen av en grupp soldater och lämnar den vidare till domarna i damfinalen. Foto: Dennis Erixon
SM-finalerna i innebandy 2017. ÖB Micael Bydén besöker Försvarsmaktens yta i mässhallen.
En grupp soldater springer in på planen för att överlämna matchbollen. Foto: Dennis Erixon
SM-finalerna i innebandy 2017. ÖB Micael Bydén besöker Försvarsmaktens yta i mässhallen.
ÖB Micael Bydén besöker Försvarsmaktens yta i mässhallen. Foto: Dennis Erixon
På plats fanns bland andra insatschef Jan Thörnqvist, ÖB Micael Bydén och personaldirektör Klas Eksell.
På plats fanns bland andra insatschef Jan Thörnqvist, ÖB Micael Bydén och personaldirektör Klas Eksell. Foto: Dennis Erixon

Försvarsmakten har sedan 2011 varit huvudsponsor av svensk innebandy. Sponsorskapet är ett sätt att nå ut till allmänheten och Försvarsmaktens rekryteringsmålgrupp. Samarbetet vilar på en delad syn på ledarskap, lagarbete och prestation.

På lördagen avgjordes både dam- och herrfinalen i Globen i Stockholm. Försvarsmakten fanns på plats för att bidra till arrangemanget och ge en minnesvärd upplevelse till besökarna.

Försvarsmakten levererade

Inför matchstarterna visades en film på jumbotronen som visade hur Försvarsmakten ansvarade för transporten av matchbollen till Globen. Vid filmens slut sprang en grupp soldater in på planen och lämnade över bollen till överbefälhavaren, som i sin tur lämnade den vidare till domarna i respektive match. Inslaget var mycket uppskattat och applåderades från läktarna.

I mässdelen utanför arenan fanns en yta där besökarna kunde träffa medarbetare i Försvarsmakten och tävla i aktiviteter som längdhopp, knäböj och jägarvila.

Majoren Rickard Wissman dömde herrfinalen

Försvarsmakten representerades på plats även av major Rickard Wissman, som förutom att vara prisbelönad innebandydomare till vardags jobbar på Försvarsmaktens kommunikationsavdelning vid Högkvarteret. Rickard mottog priset som årets domare och var en av domarna i herrfinalen.

SM-finalerna i innebandy 2017. ÖB Micael Bydén lämnar över matchbollen till majoren och herrfinaldomaren Rickard Wissman.
ÖB Micael Bydén lämnar över matchbollen till majoren och herrfinaldomaren Rickard Wissman. Foto: Dennis Erixon

Se matchbollöverlämningen på SVT Play

Matcherna sändes live på SVT och går att se i efterhand på SVT Play (nytt fönster). Överlämningen av matchbollen i damfinalen sker 14 minuter in i sändningen och i herrfinalen 3 timmar och 14 minuter in i sändningen.