Flyg över centrala Stockholm

På fredag den 1 juli fyller det svenska flygvapnet 90 år. I Stockholm uppmärksammas det med en ceremoni vid Flygarmonumentet på Karlaplan i Stockholm samt överflygning av bland annat Jas 39 Gripen.

Under fredagsförmiddagen kan det bullra rejält när bland annat Gripen-plan passerar över centrala Stockholm. Foto: Mats Nyström/Försvarsmakten

Ceremonin, där bland andra flygvapenchefen generalmajor Mats Helgesson deltar, startar klockan 10:00 med en överflygning av SK-60, Jas 39 Gripen, TP 84 Hercules samt helikoptrar. Allmänheten välkomnas att närvara vid ceremonin.

Överflygningen består av en grupp Jas 39 Gripen i ruterformation, en rote TP 84 Hercules i kolonn, Team60 (sex stycken SK 60 med rök) och helikopter 14, 15, 16 i pilformation, som kommer från norr i sydlig riktning, rakt över Tessinparken och Fältöversten. Vid överflygningen kan det förekomma en del buller.