Två guld och ett världsrekord till Sverige i militära OS

Sveriges damer tog guld både i lag och individuellt i dagens avslutning av den marina femkampen. Cecilia Sjöholm var dagen tjej och tog totalsegern på världsrekordpoäng.

Svenska damlaget i marin femkamp, Melina Westerberg, Carolina Nordvall och Cecilia Sjöholm. Foto: Anton Thorstensson/Försvarsmakten
Cecilia Sjöholm kommer i mål på amfibielöpningen och får reda på att hon vinner totalen den marina femkampen. Gratuleras av sina lagkamrater Carolina Nordvall och Melina Westerberg som tillsammans tar lagseger. Foto: Anton Thorstensson/Försvarsmakten
Carolina Nordvall på amfibielöpningen, sista grenen i marin femkamp. Foto: Anton Thorstensson/Försvarsmakten
Melina Westerbeg spurtar i mål på amfibielöpningen, sista grenen i marin femkamp. Foto: Anton Thorstensson/Försvarsmakten

Dessutom blev det guld i laget där även Melina Westerberg, Carolina Nordvall ingick. I poäng räknat var det 19 poäng ca (4 sek i löpningen totalt)som skilde ner till Finland på andra plats.

– Att efter fem grenar vinna med 19 poäng är helt otroligt säger Rikard Askstedt, ställföreträdande delegationschef. Vilket lopp av tjejerna!
Total poängen för Cecilia blev 6141, vilket är ett nytt världsrekord.

– Det är helt sjukt, säger Cecilia via telefon från dopingkontrollen. Vi har jobbat för det här jättehårt, många hårda och jobbiga träningspass. Skönt att få bekräftelse på hur bra vi är.

Military World Games är den officiella benämningen på spelen som består av 7 300 idrottare och ledare från hela världen. Militära OS pågår fram till 11/10 omfattar 24 idrotter. Sverige deltar i åtta av idrotterna: Marin femkamp, flygfemkamp, militär femkamp, orientering, skytte, triathlon, fäktning och maraton.

Läs mer och se bilder på bloggen Idrott i försvaret.