Bra idrottsdag för Sverige

Lördagen som var näst sista tävlingsdagen i Military Worlds Games var en bra dag ur svensk synvinkel. Två guld och ett silver samt flera bra insatser i övrigt.

Dagen svensk var triathleten Joachim Axelsson med två guld. Med tiden 1.58:04  var han nästan 4 minuter före närmaste konkurrent kanadensaren Lacass Lamontagne på andra plats och ytterligare en knapp minut före Amerikanen JD Mason på tredje plats. På fjärde plats hittar vi ytterligare en svensk, Daniel Lavén, som därmed var den tredje länken i det mixlag som tog guld. Det svenska mixlaget var cirka två minuter före Ryssland på andra plats och ytterligare tre före USA på tredje.

− Känns fantastiskt att få vinna, nyckeln till loppet idag var simningen, kände att jag behövde ett försprång inför cyklingen och löpningen. Cyklingen gick bra och det kändes rätt tryggt i löpningen. Skönt att det räckte hela vägen för mig men även för laget, sade Joachim Axelsson direkt efter loppet.

Innan Jocke och killarna gick ut på triathlonbanan var Åsa Annerstedt igång och tog ett silver i motsvarande damklass. I de höga vågorna vid stranden i Pohang var Åsa bland de första i sin klass upp ur vattnet. Efter cykeldelen var hon på tredjeplats. Hon lyckades dock klättra en placering och slutade på andra plats. Hon fick tiden 2.13:50, 1 minut och 20 sekunder efter den segrande ryskan Zausaylova och cirka 3 minuter före trean Coyle från USA.