Försvarsmakten attraherar och Ing 2 levererar

Några tusen intresserade besökte Göta ingenjörregemente, Ing 2, under Regementets dag den 6 september, för att få se och prova på lite av den verksamhet som förbandet ansvarar för i Försvarsmakten.

En av förevisningarna under dagen.
En av förevisningarna under dagen. Foto: Maddelena Lago/Försvarsmakten

På kaserngården fick besökarna möjlighet att se delar ur verksamheten, förevisningar och prata med personal vid de olika stationer som byggts upp. Stationerna handlade om olika delar av soldatyrket, och om de många olika inriktningar man kan välja som soldat, eller om man väljer att utbilda sig till officer. Besökarna fick även se vad som i förbandets vardag sker på våra övnings- och skjutfält, där soldater övar skjutning, granatkastning, förläggningstjänst, bygger broar och mycket mera.

I regementschefen, Patrik Ahlgrens, invigningstal beskrev han både de övningar förbandet nyligen genomfört som stödet till Räddningstjänsten vid branden i Västmanland, men även de internationella insatser som genomförts. Han berörde också det som genomförs idag och som kommer att genomföras, ammunitionsröjning i Afghanistan och camp-byggnationen i Mali för att ta några exempel.

- Regementet har levererat och kommer alltid leverera, avslutade regementschefen sitt tal.

Rekryter bjöds in

Förbandet hade även denna dag bjudit in både kommande rekryter till den grundläggande militära utbildningen och anhöriga till de som kommer ingå i Mali-insatsen. En av rekryterna som börjar nästa vecka var Gustav Bertling-Andersson.

- Det är en bra dag som ger mig en inblick i Försvarsmakten och vad som komma ska, sa Gustav.

Stort intresse för att jobba i Försvarsmakten

Vid rekryteringstältet fick rekryteringsofficeren Anna Nilsson svara på frågor från de som var intresserade av ett jobb i Försvarsmakten. En av dem var Emma Olofsson från Sävsjö som just nu studerar på universitetet i Göteborg men tyckte det kunde vara bra att bredda sin erfarenhet och då kan ett jobb i Försvarsmakten vara ett bra alternativ.

Även Hemvärnet var på plats för att visa sin verksamhet och rekrytera till den grundläggande militära utbildningen som startar i mars nästa år.

I samband med Regementets dag firades även förbandets högtidsdag den 8 september, årsdagen då den första sappörsoldaten anställdes i Försvarsmakten.