HR-centrum deltar i Bostonkonferens

Den internationella konferesen om soldaters prestationsnivåer “The 3rd International Congress on Soldiers’ Physical Perfomance” kommer att hållas i Boston, USA 18-21 augusti. Från HR-centrum deltar medicine doktor Helena Larsson som även forskar vid Karolinska Institutet om fysisk hälsa inom urval- och uppföljningssystemen avseende militär profession.

Bild på fysisk prestation, upphopp på bänk.
Fysisk prestation Foto: Fredrik Hofgaard
Bild på Helena Larsson
Helena Larsson Foto: Försvarsmakten

Helena har tidigare presenterat forskningsresultat vid två tidigare konferenser. Till denna konferens har hon utsetts till att vara medlem i Scientific Advisory Committee.

Konferensen i Boston blir ett fantastiskt tillfälle för erfarenhets- och forskningsutbyte mellan olika länder och försvarsmakter. Forskare uppmanas nu att skicka in abstracts för att få tillfälle att prestera sin forskning på den enda konferensen i sitt slag under 2014,Läs mer på deras hemsida: www.icspp2014.com.

− Detta är både en ära, eftersom vår forskning nu är accepterad internationellt, och ett ypperligt tillfälle för oss att få ta del av den pågående forskningen som genomförs i hela världen, säger Helena.

Konferensen vänder sig till - såväl forskare, soldater, militära ledare. politiker, praktiker, fysioterapeuter, läkare, psykologer, hälsovetare som är intresserade av soldaters fysiska prestation!

Karta