Stort intresse på Dreamhack

Världens största digitala festival, med 25 000 besökare och tusentals onlinespelare. På plats fanns också Försvarsmakten som visade upp personal, utrustning och spelförmåga.

Tävling i rygghäng. Foto: Adam Maroti/Försvarsmakten
Försvarsmaktens monter på Dreamhack Winter. Foto: Adam Maroti/Försvarsmakten

I slutet av november  deltog Ledningsregementet, K3 och Trängregementet på årets Dreamhack Winter för att visa upp Försvarsmakten med anställda soldater och material.Förutom personal på plats visades även IT-utrustning och en UAV (Unmanned Aerial Vehicle) upp för besökarna.

Intresset för Försvarsmakten var stort under samtliga dagar och deltagarna fick även möjligheten att få svar på sina frågor, testa militär utrustning samt utmana sig själva och sina vänner i fysiska aktiviteter. Jenny Rönnqvist, som deltog som spelare på Dreamhack, imponerade stort och slog rekord i rygghäng genom att hänga strax över 5 minuter.

Även Försvarsmakten var med och utmanade i olika datorspel vilket var ett uppskattat moment hos deltagarna på festivalen. Mest populärt var att utmana Försvarsmakten i diverse strategi- samt actionspel.

Mässan som idag är världens största digitala festival fick stor uppmärksamhet och upp emot 25 000 besökare.