Soldater tagna ur tjänst

Tre soldater från jägarbataljonen togs ur tjänst igår kväll efter misstanke om att de var alkoholpåverkade i samband med tjänsten i högvaktsstyrkan. Beslutet att soldaterna omedelbart skulle tas ur tjänst togs av chefer ur bataljonens högvaktsstyrka. Därefter fördes soldaterna till en polisstation för blodprovstagning. Polisen har inlett en förundersökning i ärendet.

- Som bataljonschef bär jag det odelade ansvaret för mitt förband. Jag ser mycket allvarligt på det inträffade och jag är djupt besviken på de personer som kraftigt har åsidosatt alla normer och principer vi har som ledstjärnor på förbandet. Våra uppdragsgivare ska kunna lita på att vi utför våra uppdrag på ett kompetent och ansvarsfullt sätt, ett förtroende som nu har skadats, säger Urban Edlund, chef Arméns jägarbataljon.

Försvarsmakten avvaktar nu resultatet av polisutredningen.